Ladingszekering

Veilig onderweg

Ladingszekering

Veilig onderweg

Alle systeemcomponenten van de bott vario3 bedrijfswageninrichting bieden innovatie mogelijkheiden voor een eenvoudige ladingbeveiliging Zeker uw vracht en uw uitrusting bijvoorbeeld met de beproefde Airline-bevestigingsrail of met onze nieuwe C-Lash bevestiging. Zo bent u in alle rijomstandigheden altijd veilig onderweg.

Lading vastzetten: bedrijfswageninrichting voor bestelwagens

Ladingszekering met bott

bott biedt heel wat mogelijkheden om uw materialen goed te beveiligen. Gelijjk welk type bedrijfswagen, bott biedt u de gepaste oplossing aan voor de zekering van uw lading.

 

Gepatenteerd C-Lash-systeem

Gepatenteerd C-Lash-systeem

De bedrijfswageninrichting bott vario3 biedt ongekende mogelijkheden voor het zekeren van ladingen. Bijzonder praktisch: het nieuwe C-Lash systeem. Bevestig spanbanden snel en eenvoudig met één hand aan stellingen en opbergbakken.

Ladungssicherungsset mit Zurgurten, Fittings und Anti-Rutsch-Pads

FAQ - Ladingszekering

In België is een gebrekkige ladingzekering nog steeds een veelvoorkomende oorzaak van verkeersongevallen en materiële schade of persoonlijk letsel. Juist dit kan eenvoudig en zonder veel moeite worden voorkomen door transportgoederen goed vast te zetten.

Ladingzekering: verantwoordelijkheid van de chauffeur, eigenaar en belader/afzender

De wetgeving zegt : De lading, met inbegrip van ladingzekeringsinrichtingen en laadinrichtingen, moet zodanig worden gestuwd en vastgezet dat ze, zelfs in geval van noodremming of plotselinge uitwijkbewegingen, niet kunnen wegglijden, omvallen, heen en weer rollen, vallen of vermijdbaar geluid genereren. Daarbij zijn de gekende regels van de techniek in acht te nemen.

In principe is iedereen die belast is met het laden van goederen ook verantwoordelijk voor het goed vastzetten van de lading.

Wat zijn de taken van de chauffeur bij het zekeren van ladingen?

 • Moet zorgen voor een veilige belading
 • Plicht om voor aanvang van de rit de ladingzekering en ladingverdeling te controleren met betrekking tot stuurbaarheid, stabiliteit van het voertuig, eventuele overbelading, naleving van de voertuigafmetingen
 • Het laadvermogen, het totale gewicht en de aslast mogen niet worden overschreden
 • Tijdens het transport: verplichting om de ladingzekering te controleren en te verbeteren
 • Verplichting om het rijgedrag aan de lading aan te passen
 • Hij is verplicht de ladingzekering te controleren, ook als iemand anders het voertuig heeft geladen.

Welke taken heeft de verlader als het gaat om het zekeren van de lading?

De belader is evenveel verantwoordelijk voor het zekeren van de lading als de chauffeur zelf.

 • Rijklaar vracht, alsook correcte verpakking -Bevestigings- en laadmethode
 • Voorkomen van omvallen, verschuiven of afvallen van de vervoerde goederen - De taak kan worden gedelegeerd, maar geen verantwoordelijkheid
 • Laadplicht kan worden overgedragen aan de chauffeur afhankelijk van het vervoerscontract, maar als de chauffeur beveiligt Controleer de lader

in de praktijk: Als de chauffeur niet over voldoende ladingzekeringsmiddelen beschikt, is het raadzaam als belader te zorgen voor zekeringsmiddelen (bijvoorbeeld tegen een factuur)

Welke plichten heeft de voertuigeigenaar bij het zekeren van ladingen?

 • Zorg ervoor dat het voertuig rijklaar is
 • Geschikte chauffeur (om de 5 jaar naar training sturen)
 • Geschikte voertuigen met geschikte uitrusting (sjorpunten, sjormiddelen) voor transport

Aansprakelijkheid en boete voor het verkeerd vastzetten van lading

Bij overtredingen van de goede beveiliging van de getransporteerde goederen zijn er veel richtlijnen, verordeningen, wetten en administratieve voorschriften die in acht moeten worden genomen. Wie de taken van ladingzekering negeert, kan boetes krijgen. Ook strafrechtelijke vervolging kan niet worden uitgesloten.

Hoe kan ik mijn lading goed vastzetten?

Er zijn tal van hulpmiddelen om verschillende ladingen goed en veilig te vervoeren: spanbanden, netten, rails voor spanbanden, spanstangen of beugels.
 
Advies: Deelname aan de opleiding ladingzekering voor bestelwagens

Kontant opnemen

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.
Verklaring van toestemming / Privacybeleid*